Вече четвърти ден цяла България е в извънредно положение заради разпространението на коронавируса. Непосредствено след предприетите мерки здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, в която изрично се посочи кои обекти могат и кои не могат да работят.

Неспазването на тези забрани сериозно ядоса и възмути председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, който изнесе силно емоционална и трогателна реч.

Оказа се обаче, че все още има тарикати, които си играят със здравето на хората. И това само за да припечелят някой лев.

Читателка на БЛИЦ изпрати сигнал на редакционната ни поща, я който разкри какво безобразие се е случило преди дни в град Хисаря.

„В петък, когато бе обявено извънредното положение, малко преди 20:00 часа служители на РУ-Хисаря минаха по всички заведения за обществено хранене със заповедта на министър Ананиев, която беше подписана и от зам.-кмета на община Хисаря. 

Заповедта гласеше да се преустановят всички посещения в заведения за обществено хранене и т.н. 

Пълен СПИСЪК с обектите, които ще работят и които няма да работят

Нареждането на служителите на МВР беше „До 20:00 часа най-късно трябва заведенията да са затворени, иначе има парична санкция и затвор“.

Но явно в община Хисаря има тарикати, които си мислят, че са над закона и че имат право да си играят с човешките животи“, пише възмутената ни читателка.

„Един нагъл бизнесмен си беше позволил ресторантът му да работи, като вътре имаше поне 50 човека. Става на въпрос за ресторант „Национал”. 

Направих видеоклипове в 20:30 часа как заведението е пълно и продължава да пуска посетители. Оттам следват поне 7 сигнала от 4 различни души на 112“, сигнализира още възмутената читателка на БЛИЦ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света