Издигнатият от неправителствената организация "Спаси София" кандидат за кмет на София Борис Бонев, който е подкрепен от кръга "Агнешки главички", поиска да се спре строежа на метрото в София.
Пред овчедушния поглед на журналист от медиите на подсъдимия Прокопиев, Борис Бонев обясни, че столицата не била достатъчно голям град, за да стигат метровлаковете до повечето й квартали.

Безобразното му изказване не е подкрепено с никакви аргументи. Нещо повече - Бонев се зае да обяснява колко скъпо излизало построяването на метрото.

Бонев, обаче не каза и дума за това, че всички уважаващи себе си европейски столици имат широкообхватна метро мрежа, която освен, че е екологична дава възможност на стотици хиляди хора да се придвижват бързо и удобно.

Любопитно е дали т.нар. жълтопаветна градска десница ще застане зад провинциалната идея на Бонев, който иначе се тупа в гърдите, че живее в един от най-хубавите квартали на София - "Лозенец".

Явно от "Спаси София" ще търсят всякакви възможности за медиини изяви само и само да пробутват лишените си от смисъл предложения. Но така само ще лъсне колко са безпомощни!