"Господарите" разпространиха видео, направено със скрита камера, на което е запечатано преетикиране на храни с изтекъл срок на годност в склад на председател на общински съвет. Складът е на фирми на Георги Цанков – досегашен председател на местния парламент в община Родопи, Пловдив и кандидат за кмет.

Сигналът

Родителите споделят изключително притеснителни снимки на храната, която децата им получават. Освен скъпа – 9 лева за еднодневен купон, тя е с лош вид. Видимо стари и негодни продукти се получават в столовете, обслужвани от въпросната фирма. Директорите на училища нямат решение. Подписали са договори за 5 години и видимо имат притеснения да опитат да ги прекратят.

Подобна е реакцията и на останалите институции, към които хората са се обръщали – прехвърляне на топката и никакво решение на проблема.

Ето и снимките, които родители са направили: 

Скрита камера в склада

Подставено лице на Господарите, което работи в склада, е успяло да документира малка част от случващото се в него. В кадрите се вижда как се сменят етикетите със срока на годност на някои от стоките. По-лошото – виждат се и десетки стоки с отдавна изтекъл срок на годност, които очакват да бъдат преетикирани.

Впечатление прави и съхранението им – голи меса и риби, касети с плодове, зеленчуци и млечни продукти, оставени на открито и далеч от хладилните витрини, които се изискват за тяхното съхранение. Изглежда това се вижда с просто око, но не и от контролните органи, които твърдят, че няма нарушения.

Всичко това е чудесно на фона на обществените поръчки, които фирмите, използващи склада, печелят. Ето и всички тях:

Очаквайте скоро и опита на "Господарите" за разговор със собствениците на склада!

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ