Една млада майка е притискана от социалните служители да остави детето си при приемно семейство. Както БЛИЦ писа момичето е настанена в звено "Майка и бебе", още когато е бременна.


"Докато бях бременна всичко беше наред. Когато родих обаче, служителите започнаха да ме карат да си дам детето в приемно семейство. Според тях така щяло да бъде най-добре за него. Аз обаче отказах", разказа преди дни жената пред камерата на "Господари на ефира".

След като видяла, че увещаването не върши работа, социалната работничка Петя Василева заплашила майката, че ако не даде детето си в приемно семейство или ще и го вземат насила, или трябва да се премести в друго звено. 

Сега проговори и самата социална работничка. Петя Василева, старши експерт в Социално подпомагане, смята, че действията ѝ са напълно адекватни, но не ги аргументира. Йордан Вълов, директор на Социално подпомагане, район Сердика също смята, че всички грижи за тази майка са направени и повече интервюта не иска да дава.

Странно е нежеланието на тези социални служители да коментират грижите, които полагат за децата, коментират от предаването.  

Как реагира социалната работничка пред камерата и повече за разследването вижте във видеото!