Благоевградската болница загуби един от най-дългогодишните си служители. Безпощадният Ковид уби фармацевта Камен Джабиров, работил цял живот в аптеката на МБАЛ Благоевград, пише "Струма". 

73- годишният Джабиров бил на екскурзия в Египет и дни, след като се върнал, показал положителен ковид тест. Незабавно е настанен в болница, но състоянието му рязко се влошило и въпреки усилията на лекарите, издъхнал.
 
Смъртта му разстрои много хората в бяло, няма човек, който да не познава Камен- лицето на фармацевтите в областния център и най-вече в МБАЛ Благоевград. 

В последните няколко дни в Благоевград се забелязва увеличаване на броя на болните. Имаше известен спад, но по празниците броят на новите случаи се увеличи.

Все още ситуацията е под контрол, но лекарите се опасяват, че случаите ще се увеличат, тъй като в празничните дни, хората забравят за мерките, допускат се струпвания на хора, голяма част от ресторантьорите не търсят зелен сертификат и отново сме изправени пред поредния епидемичен взрив на Ковид. Засега в Благоевград не е отчетена проба за Омикрон.