Раната “Хитрино” е твърде прясна 3 месеца след трагедията, която почерни селото на 10 декември миналата година. Човешка грешка, лоша инфраструктура, а вероятно и технически проблем доведе до смъртта на 7 души и промени съдбата на десетки, съобщава bTV.

По традиция хората, останали без дом след трагедията преди Коледа, и този път бяха настанени във  фургони. Никой не знае докога ще продължи тази "временност" на живота им.

Селото все още не е възстановено и предстои много работа. Затова и очакванията на хората към политиците и следващата власт са големи.

Айнур се надява дома й и селото да бъдат възстановени напълно, но не вярва на безбройните обещания, които е чула от политиците в дните преди вота.Семейството на Айнур Сали четвърти месец живее във фургон точно срещу къщата им, която чака основен ремонт. Във фургона обаче няма баня и вода.

„Искам да ми оправят къщата, друго нищо не искам, нито пари, нищо, само къщата. Искам и Хитрино да е както беше преди”, казва Айнур.

След кошмарния 10 декември основните възстановителни дейности в селото все още не са започнали. А хората губят надежда и изобщо не вярват на политиците.

„На всички избори много обещания, след това нищо, пак постарому”, казва Ганка Стоянова.

Леля Божурка е гласувала на всички избори и винаги е била оптимист. Сега обаче възрастната жена не вярва, че вотът ще промени нещо.

Според нея най-важното за новите депутати е да милеят за хората и за страната.

Пари за възстановяването на Хитрино бяха осигурени от дарения и от предишния кабинет. Най-активните дейности обаче ще съвпаднат с началото на новата власт. И точно заради това хората тук няма да забравят предизборните обещания дълго след днешния ден и ще искат тяхното изпълнение от бъдещите 240 депутати.