Пореден арест за британският гражданин Даниел Хъл и поредно обвинение за блудство с малолетни в ромската махала на Сливен. Според разследването от месец юни до задържането си преди дни, 47-годишният пастор примамвал децата с пари и лакомства и се възползвал от тях.

В квартал " Надежда " живеят над 25 000 души. В най-бедната й част хората масово са неграмотни, а децата не ходят на училище.  Точно тук пастор Даниел Хъл вдига Молитвен дом , в който самият той живее.

47-годишният британец идва в България и се заселва в квартала, въпреки забраната да напуска родината си. Британските власти налагат ограничението след изтичане на 15-месечна присъда за педофилия в родината му. Тук Хъл е приет като благодетел, а въпросите за него пораждат или мълчание, или агресия.

Още през 2019 година Районната прокуратура в Сливен предава на съд Даниел Хъл за блудство с осем момчета - пет, от които, са под 14-годишна възраст. Пасторът е задържан под стража, но по-късно освободен с парична гаранция. Според събраните тогава доказателства в Молитвения дом има помещение, където децата често оставали да спят. Те получавали от Хъл подаръци, а семействата им пари. Често родителите знаели какво се случва, но пускали момчетата, защото пасторът плащал щедро. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук