Рано тази сутрин се разбра, че 18-годишен младеж от град Крън, който получил свидетелството си за правоуправление през март т.г., е бил зад волана на лек автомобил „Мерцедес“ , който се врязал около 1,15 часа на 14 октомври в „Ауди“ по пътя от Казанлък за Габрово и стана причина за смъртта на шестима души.

Мерцедесът, управляван от Юлиян Арнаудов се е движел с огромна скорост по правия участък. В купето са били двамата братя Валентин и Илия Юлиянови и двама техни роднини Галин и Георги, които идвали от Казанлък и пътували към домовете си, пише в. Монитор.  

Първи версии за страшното меле с шестима загинали край Казанлък

По неизвестни причини немското возило внезапно е навлязло в насрещното платно и се е забило в предницата на ауди, карано от 42-годишен жител на Габрово с адресна регистрация в София.

Ударът е бил толкова жесток, че се наложило колите да бъдат рязани с механична ножица, за да бъдат изкарани  труповете.

При първия  оглед не са били открити личните документи на всички жертви.

Първа информация кои са загиналите в касапницата край Казанлък и кой е виновен

По първоначална информация компанията е била на тържество по повод сюнет на намиращото се в близост до катастрофата Крънско ханче, но оттам заявиха, че са затворили още към 20,00 часа.

В малкото градче разказват, че мерцедесът бил подарен на Юлиян от баща му съвсем наскоро.

Тепърва ще се изяснява дали младият Юлиян е употребил алкохол. Заради катастрофата през цялата нощ движението от Казанлък за Габрово е било отклонявано по обходен маршрут.

От началото на годината на територията на Старозагорска област са регистрирани 32 смъртни случая при пътни произшествия. Предпоследният е станал в неделя по пътя Стара Загора – село Богомилово, където е загинал един човек при верижна катастрофа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!