Снимка на панелен квартал със заглавие „София, България – чиста красота!“ предизвика истински водопад от коментари във Фейсбук. Кадърът се появи в групата Slavorum, в която аудиторията е международна, а съдържанието е свързано с особеностите на живота в Източна Европа.

Повечето коментари са закачки с „красотата“ на заснетия столичен квартал със стари панелни блокове. „Повечето покриви са с нова изолация... толкова е лускозно!“, е един от най-харесваните коментари, направен от българин.

„Направо подушвам баницата!“, коментира участник в групата от Чехия. „Сигурно и мусака има“, отговаря друг запознат с най-големите изкушения за чужденците в нашата кухня.

С коментари се включват и румънци, повечето от които с усмивка коментира, че същата „красота“ може да се види и в Букурещ.

„Вместо целият блок да саниран наведнъж, всеки си прави сам апартамента – това е толкова типично славянско“, коментира друг запознат с живота в бившия соц лагер. Според някои обаче подобен пейзаж е толкова зле, че напомня по-скоро за изостаналите държави в Африка.

Познавачите на източноевропейския бит коментират и сателитните чинии, които се виждат на много от терасите и на някои покриви.

Тук обаче отново се намесва румънец, който пуска тези снимка от Букурещ с коментар: „Малко са! Ние в Букурещ вече хващаме и извънземни канали!“

Не всички българи схващат облаче шегата и бързат да покажат и хубавата страна на българската столица, публикувайки наистина красиви гледки от София.