На бургаските плажове днес нямаше къде врабче да кацне, пише Флагман.бг.

Трите най-големи градски ивици - Централния и Северния плаж, както Атансовска коса, буквално бяха препълнени на 100%.

На Централния плаж не само безплатните чадъри и шезлонзи на ивицата са това, което привлича туристите. 

Плажът е почистен и добре поддържан, а заведенията, макар и малко на брой, се пукат по шевовете.

Ситуацията е подобна и в посока Северния плаж. Изключение прави обаче Моста, където бе паркиран дежурен автомобил на УКОРС.

По него - дали заради изгарящото слънце, дали заради тежкия инцидент с две удавени деца в началото на юни - не се виждаше и жива душа, като картината наподобяваше периода на карантината.
 

Изглежда символът на Бургас е бил толкова популярна дестинация през дена предимно заради търсенето на адреналин от скачащите от него.

На самият Северен плаж, където чадърите и шезлонзите също са безплатни, бе пълно с плажуващи. На места дори и най-задните линии на ивицата са пълни с хора - гледка, която рядко се наблюдаваше дори и в активните летни сезони преди пандемията.

Атанасовската коса, където, също преди 2 години, бе изграден един от най-модерните плажни комплекси в Бургас, също се радва на сериозен интерес.

Като една от най-важните велосипедни връзки в Бургас добро впечатлени прави и фактът, че алеята, водеща от входа на плажа към Солниците, също беше оживена.
 

Т.нар. "совалка", обикаляща цялата крайбрежна алея също извършва курсове, развеждайки по-уморените сред туристите.

В Бургас днес продължава тематичният ретро уикенд, организиран от Община Бургас, който включва в програмата си редица интересни събития.
 

Той е част от цялостната програма на новосъздадената дирекция "Туризъм", която обеща през всеки петък, събота и неделя да организира различни събития, които да привличат интереса на туристите към морския град.