Не сме притеснени от спирането на дизеловите автомобили, защото твърде дълъг период ще мине преди те да бъдат забранени напълно. При нас автомобилите са като модата, ние ще я последваме, но, лично според мен, ще мине доста дълъг период, преди дизеловите автомобили да бъдат спрени изобщо. Това каза в ефира на Нова телевизия  Илиян Дойчев, собственик на автомобилна къща в Дупница.

По думите му, дизеловите автомобил няма как да достигнат до българския пазар, защото те са смачквани и унищожавани. "Самите ние не искаме да достигат до тук, защото те са доста износени. Ние се стремим вече към новите стандарти и по високите изисквания", каза още Дойчев. 

В Германия решиха да дават добри пари на собствениците на стари дизели, за да си купят нови коли

Край на трошките! Министър Нено Димов обясни новите ограниченията върху вноса на коли втора ръка заради екоизисквания на Брюксел 

България ще поиска европейски стандарт при вноса на автомобили в страната, обяви тези дни екоминистърът Нено Димов. В Брюксел той ще предложи коли, които имат забрана да се движат по пътищата в някои западноевропейски държави, да нямат право да се движат и у нас.

Ограниченията засягат предимно дизелови автомобили, които не отговарят на изискванията за опазване на околната среда. Идеята е колите, за които има забрана, да не могат и да се изнасят от една към друга страна-членка. Германски космически експерти: ЕС да забрани тотално колите с ДВГ до 2030 г. иначе край с климата