Точно в 00:00 часа тази нощ започна организирането на полицейски контролно-пропусвателни пунктове на изходите на София, съгласно новото законодателство.

Както БЛИЦ съобщи, по всички пътища, които извеждат от града и от които се влиза в него, вече имат контролно-пропусквателни пунктове. 

Полицаи проверяваха адресната регистрация на минаващите, и организираха конвоирано превеждане на транзитния поток от ТИР-ове.

Припомняме, че в петък на извънреден брифинг в Министерски съвет здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че от 21 март на територията на страната се въвеждат още по-строги мерки във връзка с разпространението на коронавируса. Мерките са в сила до изричната им отмяна.Според разпореждането на здравния министър Кирил Ананиев се забранява на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки в периода от 08.30 до 10.30 часа. 

Преустановяват се и посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки на съоръжения на открити и закрити обществени места.Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.Хората имат право да напускат градовете в случаи на:

Неотложно пътуване, обусловено от доказана потребност от трудово естество;

Здравословни причини;

Завръщане в дома – на настоящия или постоянен адрес.

Това ще се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност. 

Въпреки драконовските мерки, в началото на АМ "Тракия", на изхода на София, трафикът бе интензивен. 

Снимки: Булфото