Не мисля, че ГЕРБ са загубили контролирано и нарочно някои места на местните избори. Това звучи несериозно. ГЕРБ, ако трябваше да подарява на някого изборите, щеше да подари на ДПС, а това не се случи. Това е моята хипотеза.

Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 социологът Михаил Мирчев, който коментира темата за отминалите кметски избори.


"Целта на Корнелия Нинова е да оцелее по време на започващите отчетно-избори събрания преди Конгреса. За мен Нинова има големи шансове да остане председател на партията, но това зависи кой ще излезе срещу нея. БСП е в очевидна криза.

Тя не може да бъде толкова лесно преодоляна благодарение и на вътрешната опозиция. Опозицията показа една безпомощност на изминалия пленум. Те се изложиха с това "кърваво" писмо". БСП са уязвими по доста линии и при тях има много неудобни въпроси, като последният е защо не издигнаха кандидат за КПКОНПИ", заяви социологът.

"Не мога да коментирам дали БСП ще спечели предстоящите парламентарни избори. Има много време до тогава. ГЕРБ са разколебани, но за мен БСП не може да свали Бойко Борисов и ГЕРБ от власт. Партията, която може да ги свали от валст, е ДПС. Това е лично мое мнение.

Ключът за оставянето на власт на ГЕРБ или подаването на оставка от страна на Борисов е в ДПС. Дали ДПС и БСП ще се сближат предстои да видим", коментира Мирчев.