Спасение в жегата: Домашна рецепта за Турска лимонада
Тази безалкохолна напитка отлично утолява жаждата, освен това съдържа много витамини
Ще ви трябва:
- студена вода - 5 л;
- лимон - 7 бр.
- захар - 500-700 g;
- Мента - няколко листа.
Приготвяне:
1. Изплакнете добре лимоните под течаща вода. Това трябва да се направи, защото жарът ще бъде включен и в подготовката на турската лимонада. Нарежете плодовете, нарязани на парчета със средни размери.
2. Сложете нарязаните лимони в блендер. Добавете малко количество гранулирана захар и листа от мента към тях. Получената смес се смила. Ако нямате това устройство, можете да разтривате плодовете със средно или голямо ренде, най-важното - с кора. Така ще имате маса, която наподобява каша, както и нейната консистенция.
3. Поставете кашата от лимони в дълбока купа и покрийте с 5 литра студена вода. Гореща или топла вода не може да се използва във всеки случай, тъй като ще развали напитката - тя ще бъде горчива. Там, изсипете захарта. Получената маса се поставя в хладилника за цяла нощ. Ако оставите бъдещата лимонада при стайна температура, тя ще се окаже и горчива.
4. На следващата сутрин извадете лимоновата течност - плодовете не трябва да плуват на повърхността, те трябва да потънат на дъното.
5. Използвайки марля или сито, сгънати в няколко слоя, прецедете лимоновата течност. Охладете напитката, след това я сервирайте. Турската лимонада е готова!
Последвайте ни
0 Коментара: