Преди няколко седмици знаменитата половинка на уникалния съветски писател и актьор Василий Шукшин каца в Бургас с намерението да изкара един месец пълноценен отдих. Но полетът със самолет и рязката смяна на климата изиграват лоша шега на Шукшина и тя попада в местната болница със силен сърдечен пристъп.
Денят, в който актрисата изпада в почти неадекватно състояние, е неделя и тя не може да бъде приета веднага в болницата. Това се случва на следващия ден, а през това време приятелките й от Русия, които също почиват на родното Черноморие, се грижат за нея. Уведомена е веднага и дъщеря й Олга, която на момента се втурва да вади виза за България. “Само че никой не се ангажира да ми издаде спешно виза, разказва Олга. Затова помолих приятелката си Анна, която също почива в България, да се погрижи за мама и щом се почувства по-добре, да я върне в Москва... А кацне ли в Русия, веднага ще я откараме в най-добрата клиника, както ни посъветва нейният български доктор.” А по думите на личният й лекар Владимир Александрович, който непрекъснато контактува с българския си колега, по-скоро при Шукшина се е случило нарушение на мозъчната дейност, а не сърдечен пристъп


На младини с Шукшин

И страда от: аритмия, диабет, артрит и не вижда добре. В момента актрисата е много слаба, забранено й е да се движи, макар че вече е върната в нейното лично жилище в Бургас и с нетърпение чака да се почувства по-добре, за да отлети за Москва.

Според дъщерите й обаче в родината я чакат много неприятни изненади. Макар че скандалът, който предизвика нейната официална четвърта женитба с музикалния продуцент Бари Алибасов и неговото мнимо отравяне, отшумя, идват други, нови неприятности. 

Всъщност около семейство Шукшини непрекъснато отшумяват и се раждат нови скандали, предизвикани от някакви странни хора, които се обсъждат почти през ден в най-актуалните телевизионни студия. През следващата седмица например в Савелевския съд в Москва се очаква изслушването по жалба, уж подадена от Лидия Шукшина, срещу един от московските вестници. Парадоксът е в това, че актрисата никога не е подавала такава жалба, а трябва да се яви в съдебната зала в качеството си на ищца. В момента, в който получава призовката, тя изпраща молба до съдебния състав това изслушване да стане само в нейно присъствие. Разбира се, в момента на Лидия Николаевна въобще не й е до каквито и да е съдебни разправии и делото с този странен “иск” ще бъде отложено до нейното завръщане от България, информира юристът на знаменитата актриса...

Подготви Тодорка НИКОЛОВА