За часове десетки души са се организирали и са дарили кръв за известният изпълнител Борислав Грънчаров. Дъщеря му - певицата Мария Грънчарова първа разпространи апел във Фейсбук и помоли приятелите си за помощ с кръводаряване.
Малко по-късно Мария благодари на всички, отзовали се с подкрепа в този тежък за семейството й момент:
 

„Искам да изкажа моята и на баща ми благодарност, на всички, които днес сърдечно се отзоваха да помогнат дарявайки своята кръв в тежък за Борислав Грънчаров момент. Никога няма да забравя добрината на всички вас, дали частица от себе си за здравето на моя татко. Благодаря и на всички, които споделиха и искаха да дарят кръв. Обичам ви и ви благодаря от цялата си душа!"
 
Както БЛИЦ писа, състоянието на един от най-обичаните естрадни изпълнители, се е влошило драстично през последните дни. От години Борислав Грънчаров се бори смело с рака.
 
Наложило се е да бъде настанен в отделението по хематология на болница "Св. Иван Рилски".
 
"От години ме смятат за безнадежден, пък е, пак съм жив. И този път ще се оправим, Господ ще ми даде ремисия, Мария. Не се притеснявай, ще оцелея", давал кураж на дъщеря си Грънчаров. "Един ден в болницата при баща ми дойде синът ми и няколко часа след това татко се чувстваше по-добре. Смятам, че имаме шанс, винаги има надежда, няма да се предаваме", обясни още Мария и даде пример с влошеното му състояние миналата Нова година.