Известната компания за сигурност Symantec пусна специален антивирусен софтуер, предназначен за гейъмъри. Пакетът Norton AntiVirus 2009 Gaming Edition действа във фонов режим, за да не отклонява играчите от забавлението, съобщава TechNews.bg
В продукта е вградена системата Gamer Mode, която се активира автоматично при преход от едно или друго пуснато приложение в пълноекранния режим на игрите. В този случай антивирусът престава да зарежда обновленията и да генерира уведомления, с което предотвратява прекъсването на игрите.
В допълнение, програмата включва специални модули за защита на многопотребителски онлайн игри. Symantec твърди, че новият антивирус има малки изисквания към системните ресурси и едновременно с това висока производителност.
Norton AntiVirus 2009 Gaming Edition се инсталира за няколко минути и се зарежда за една секунда, казват още от разработчика.
Предвидени са средства за настройка, които позволяват да се постигне най-добрият баланс между нивото на защита и натоварването на хардуерните ресурси. По време на работа, антивирусът потребява около 6 MB оперативна памет.
Пакетът Norton AntiVirus 2009 Gaming Edition е достъпен на пазара, вкл. и от сайта на Symantec, на цена около 40 долара. /БЛИЦ