Трима мъже са задържани от полицията в Силистра за държане с цел разпространение на наркотици в хода на специализирана полицейска операция срещу конвенционалната престъпност, проведена на 7 юли. Това съобщиха от полицията.

Полицейските действия са предшествани от предварително разследване и оперативно-издирвателна работа срещу наркоразпространението в региона.

Около 21:00 часа след изхода на село Айдемир на изграден контролно-пропускателен пункт бил спрян за проверка движещ се в посока Русе автомобил с великотърновска регистрация, управляван от 54-годишен.

С него пътували двама мъже – на 49 г. и на 36 г. При извършеното претърсване бил намерен полиетиленов плик, съдържащ 1948 грама канабис. 

Водачът и един от пътниците имат множество криминални прояви за престъпления, свързани с наркотици и се намират в изпитателен срок на предходно осъждане за идентични прояви. Третият мъж също е известен на служителите на реда с противоправни деяния.

Тримата са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа, а с прокурорско постановление задържането им е удължено до 72 часа. Разследването на случая продължава.

От Окръжната прокуратура в Силистра съобщиха, че мъжете са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор. Предстои в съда спрямо тях да бъдат внесени искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук