Обвинителката от Софийска градска прокуратура Моника Малинова вече се движи с въоръжена охрана. Причината е, че неизвестни засега злосторници развили болтовете на предното ляво колело на нейния “Фиат Пунто” в четвъртък през нощта, съобщава столичен вестник.
Известно е, че ако това колело се откъсне дори и при скорост от 50 км/ч колата може да се “подхлъзне” и вариантите са два – или да навлезе в насрещната лента, където да бъде натресена челно, или да бъде пометена от движещите се в крайната лява лента автомобили.
“Уплаших се, след като разбрах, че болтовете не могат да се развият случайно”, каза прокурор Малинова.
Част от процесите, по които тя работи са с евроизмамите, в които са засегнати изключително много финансови интереси. Тя е работила по разследването срещу бившия шеф на Пътния фонд Веселин Георгиев, аферите по източването на програмите САПАРД, “Леонардо да Винчи” и Кохезионния фонд, както и по делото срещу бившата председателка на Варненския административен съд Анелия Цветкова. 

Прокурор Малинова заяви, че не е получавала заплахи. Тя е категорична, че случилото се няма да я откаже да работи по тези дела.  /БЛИЦ