След рекордно студеното време в последните дни, днес температурите достигнаха малко по-високи стойности.

През уикенда и в началото на новата седмица времето ще остане почти без промяна.

Ще има краткотрайни валежи от дъжд, а в нощните часове – и от слаб сняг. Температурите обаче ще бъдат положителни и ще се покачват. Над цялата страна ще бъде облачно.

В началото на поредицата от три почивни дни има условия за образуване на поледици. Най-рискова ще бъде ситуацията в Северна България.

В същото време се разбра, че атлантически и средиземноморски циклони омаломощиха "Звярът от Изтока" - антициклонът, който донесе ледена епоха над Европа.
 
Вече започва затопляне, което ще се усети осезаемо в средата на следващата седмица, когато температурите ще скочат до 10 дори 15 градуса. Това показват синоптичните модели, цитирани от "Дарик"
 
В следващите 4-5 дни ще се активизират средиземноморските циклони. Заради това над страната ще е облачно и ще превалява дъжд, а в по-високите планински части - сняг.

Затоплянето ще намали и на много места ще стопи снежната покривка, а това ще е преход към пролетта. Истински пролетно време ще усетим още следващата седмица.

След 12-13 март ще има краткотрайно застудяване, но после бързо температурите отново ще тръгнат нагоре, показват още моделите.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната