Мариян П., по прякор Мардата е заловеният при в Слънчев бряг по време на мащабната акция на служителите от Районно управление-Несебър и Главна дирекция "Национална полиция" за притежание и разпространение на наркотични вещества в морските курорти, пише Флагман.
Припомняме, че снощи бяха задържани осем мъже за притежаване и разпространение на наркотични вещества на територията на Слънчев бряг.

Мардата е добре известен в местния ъндърграунд. Той е на 49-годишен, криминално проявен, официално се води, че има малък таксиметров бизнес, но интересите му очевидно са в друга сфера, много по-различна от тази на обикновения бакшиш.

Несебърлията е закопчан е до хотел "Хармани Суит" в лъскав мерцедес R класа, около 02 часа на 4-ти август т.г. Той е бил зареден с цветна палитра дрога - от най-скъпия кокаин, екстази, през хашиш и канабис. Следен е от ченгетата, които са го арестували в най-неподходящия за него момент - когато е здраво зареден.

В 49-годишния мъж са намери солидни количества: 41 пликчета кокаин, 6 с канабис, 5 пликчета хашиш и рекордните  337 шестоъгълни розови таблетки, познати като екстази.

Наши източници разказаха, че Мардата сам карал таксито-параван, за да комуникира с чужденците, а и това било идеалното му прикритие. Според наши източници Мардата винаги имал от всичко по много. Случайно или не наркодилърът е задържан едва 24 часа след спецоперацията срещу Митьо Очите и компанията му. 

По данни на МВР  Мардата е сгащен само няколко часа, след като несебърските ченгета са хванали на централната алея на Слънчев бряг нигерийски и малийски гражданин, които също са продавали въпросните розови таблетки, популярни като екстази.

Двамата чужденци са били викачи в района на х-л "Кубан" в сърцето на морски курорт. Не е изключено точно Мардата да е снабдявал африканците, които са идеалните дилъри - знаят по няколко езика, обикновено френски и английски, комуникативни са, имат прикритие и лесно могат да разпространяват наркостоката. 

Припомняме, че Мариян П. бе задържан за срок от 24 часа. Предвид събраните веществени доказателства за разпространение на наркотични вещества срещу несебърлията, Бургаската окръжна прокуратура повдигна обвинение и му наложи мярка за неотклонение за срок от 72 часа.

След изтичането й предстои той да бъде изправен пред Бургаския съд.