Мъж от Асеновград е антиваксърът, нахлул с гранати и задържан в центъра на София близо до сградата на Българската народна банка, съобщиха от МВР.

Инцидентът стана, както вече информира БЛИЦ, по време на светлинното шоу, организирано от Столична община по повод настъпващата 2022 г.

Мъжът е изразил явни антиваксърски нагласи и заплашил, че ще се взриви, като заявил несъгласие с противоепидемичните мерки.

Той извадил граната, която държал у себе си, но полицията успяла да го обезвреди. Малко по-късно в автомобила на мъжа е намерена специална жилетка, както и друго оръжие, съобщава БТА.

Задържана е и съпругата на мъжа, също от Асеновград. Тя е арестувана в хипермаркет в столичния квартал "Дружба", съобщи БНТ. Там е открит и автомобилът, с който са пътували.

Той е с пловдивска регистрация. В багажника е намерена черна тактическа жилетка с два пистолета, които по данни на задържания са реплики, които си е бил купил. Мъжът и жената са задържани за 24 часа и утре от МВР ще докладват материалите в прокуратурата.