Максим Стависки, който е подсъдим за тежка катастрофа, при която загина млад мъж, в момента е в Русия и ще се завърне за делото, което ще се гледа в понеделник пред Апелативен съд - Бургас. Това каза за Агенция БЛИЦ Албена Денкова, която е емоционално съпричастна към процеса. Според нея приятелят й не би желал да говори преди решението на Темида в морския град.
Максим е в Русия по свои лични дела и ще се завърне през уикенда в столицата, след което в началото на другата седмица ще посети Бургас, за да изслуша съдебните решения, увери ни Албена Денкова.
Адвокатът на Максим Росен Кожухаров отказа да даде каквито и да е нови факти по делото, като потвърди, че процесът ще се състои в понеделник в Бургас.
В катастрофата, станала на 5 август миналата година, участваха две леки коли - Ауди и Хонда. Шофьорът на Хонда-та Петър Петров, на 24 години от Сливен, и спътницата му бяха откарани в бургаската болница, където мъжът по-късно почина, а момичето остана в кома. Други двама пътници също бяха откарани в болницата, но те бяха с по-леки наранявания. След проверката се установи, че Стависки е карал пиян.
Агенция БЛИЦ припомня, че на 7 май апелативните съдии от Бургас потвърдиха издадената на 30 януари присъда на Окръжния съд срещу световния шампион - 2 години и 6 месеца условно с петгодишен изпитателен срок.
На родителите на загиналия при инцидента Петър Петров Стависки трябва да изплати по 90 000 лева неимуществени вреди, а за изпадналата в кома Мануела Горсова - 80 000 лева, според началната присъда.
Върховният съд обаче върна делото за доразглеждане към Апелативен съд -Бургас.
Милан Николов, БЛИЦ