Момиче си купи яйца късно вечерта от столичен супермаркет, за да приготви вечеря, но посред нощ съжали за стореното, пише Sofia24.bg.

От снимка, публикувана в социалните мрежи, става ясно, че яйцата са в срок на годност, но след като момичето и приятелят й са ги консумирали, са изпитали неразположение.

Сега младата жена е притеснена дали не са се заразили със салмонела.

Публикуваме целия й текст с незначителна редакторска намеса:

"Закупих вчера яйцата от Т Маркет в София, кв. "Гоце Делчев" (Самият магазин е доста мизерен, случвало ми се е да попадам и на развалени пържоли и кайма). Както се вижда ясно на снимката срок на годност: 16.04.2023 г. След като вечеряхме се събудих в 5:30 сутринта с ужасни коремни болки/спазми, тежест, прилошаване и гадене, лек световъртеж, цялостно неразположение. Приятеля ми се събуди към 8:30 със същите оплаквания. Прочиствах се с активен въглен, но все още не отшумяват тия гадости, мисля, че се сме се натровили жестоко.

Има ли вероятност да слагат стари яйца в тези опаковки под предтекст, че са пресни? Препоръчвам да не ги консумирате. И ако някой има опит нека сподели, тъй като натряването с яйца е наистина много сериозно с предпоставка към салмонела".

В коментарите девойката допълва: "В конкретната ситуация нямах избор за друг магазин, тъй като в 21:50 нямаше друг работещ наблизо…"

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук