Пазарджишкият гангстер Божидар Кузманов – Божо Кравата, който влезе в свирепа гангстерска престрелка с Митьо Очите на 8 юни в слънчев бряг, е бил пуснат тайно на свобода, пише вестник Уикенд, позовавайки се на източници от ъндърграунда.
Според него Божо Кравата бил засечен в компанията на още двама широкоплещи анцузлии в заведение в Студентски град, в близост до УНСС в неделя следобед. Кузманов се возил в баровска лимузина „Ауди” А8 със затъмнени стъкла.

Официално Божо Кравата трябва да е в ареста, след като се предаде в полицията на 20 октомври. МВР го издирваше даже и чрез Интерпол пазарджишкия мафиот от лятото, след като Кузманов се укри след гангстерска касапница в ресторант „Фор Ю” в слънчев бряг, при която загина охранителят на Сашо японеца, а несебърският бос Митьо Очите бе направен на решето с пет куршума.

Докато се укриваше от правосъдието, а и от отмъщението на Димитър Желязков, Божо Кравата едва не загуби жена си, която само преди два месеца роди дете от него. Бомба опустоши мерцедеса на мафиотската съпруга, която спешно се изнесе от апартамента си в Студентски град.

Източник от Министерство на правосъдието отрече да е издавана заповед Кузманов да бъде пуснат на свобода. Възможно е обаче Кравата да е бил пуснат през уикенда, за да види новороденото си бебе и съпругата си след устна уговорка с някой от началниците на ареста, предположи източникът.