Благодаря на всички софиянци, които гласуваха днес!, това написа преди минути столичният кмет Йорданка Фандъкова.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че тя има значителна подкрепа в местния вот за сметка на опонента й Мая Манолова, но все пак двете ще се изправят на балотаж следващата неделя.

БЛИЦ припомня, че Фандъкова вече даде първи коментар за победата й в София, но ето какво още написа тя в социалните мрежи (публикуваме думите й без редакторска намеса):

Благодаря от сърце и на всички, които ме подкрепиха. За мен това означава голяма отговорност.

Днес София показа, че е дясна.

Поздравявам за добрите резултати партиите от „Демократична България“ и независимия кандидат Борис Бонев. Благодаря и на хората, които застанаха заедно с мен в тази кампания и имат желание да работят за София.

За мен е важно в Столичния общински съвет да има ясно мнозинство, което да гарантира прозрачност и реализация на проектите на София.

Надявам се, че и следващата неделя софиянци ще излязат да гласуват, защото този избор е важен за развитието на града. Разчитам на подкрепата на всички софиянци, с които заедно работихме много години и показахме, че София може да се развива и това развитие може да продължи. Готова съм и на разговори с десните партии и за добрите решения, които бяха предложени в техните програми.

Аз заставам пред хората с биографията и лицето си. Всеки ден съм пред тях и не се крия зад никого. За 10 години направихме много, но допуснахме и грешки, направила съм своите изводи и съм готова с конкретни мерки за промяна в работата на общината.

Аз вярвам в разума и прагматизма на софиянци, защото изборите за местна власт, са избори за конкретни решения, а не за общи приказки. Софиянци не могат да бъдат лесно манипулирани с думи за промяна, когато става дума за подмяна.

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!