Кметът на София Йорданска Фандъкова сподели изключително важна информация. Тя засяга както жителите на столицата, така и гостите на града.

Думите на столичният градоначалник са по повод визитата на папа Франциск, който всеки момент ще кацне на летище София.

Ето какво написа тя в личния си фейсбук профил:

От днес, 5 май, започва посещението на Негово Светейшество папа Франциск в София и Раковски. Движението в центъра на София ще бъде ограничено - бул. “Цар Освободител” е затворен изцяло, а бул. “Дондуков” и ул. “Г. С. Раковски” ще бъдат временно затваряни. Всички улици в района на “Ал. Невски” и Ларгото са затворени и за паркиране. 

В 13 ч днес папа Франциск ще отслужи неделната молитва “Царица Небесна” на пл. “Ал. Невски”, а в 16.45 ч неделна света литургия на пл. “Ал. Бетенберг”. 

На 6 май, след завръщането си от гр. Раковски, от 18,15 на пл. “Независимост” е събитието “Среща за мир”. Всички граждани, които имат желание да присъстват на събитията, могат да го направят като преминават през контролно-пропускателните пунктове, които ще са отворени 3 часа преди всяко събитие.

Моля, използвайте обходни маршрути, а ако искате да присъствате на събитията - градският транспорт, за да стигнете до центъра.

Подробна информация за събитията: https://www.popeinbulgaria.gov.bg/bg

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!