Първо място сме в Европа по автомобили на глава на населението. Трябва да накараме хората да се качат на градския транспорт. Това каза главният архитект на София Здравко Здравков, цитиран от Канал 3.
”Ние отдавна искаме да направим място, в което да направим само високи сгради, а не ги да са разпръснати из целия град. Планът, който имаме в момента дава възможност да са разпръснати из града”, каза Здравков по темата с небостъргачите в София и добави, че има заявки за няколко такива сгради по Лозенския хълм.
 

”Най-високата сграда допреди няколко години беше хотел Родина, но сега е тази, която се намира на Цариградко шосе. Това се оказа естественото място за такива сгради. Вече изглежда, че мястото на магазин ”Метро” не е там. Мястото е интересно за изграждане на висока сграда”, коментира още той.
 
”Тази година започваме ремонт във втора зона, което е ул. Граф Игнатиев, ул. Шишман, ул. Шести септември и Солунска. Настилките там ще се сменят изцяло заедно с подземната инфраструктура”, съобщи Здравков.