Дълго няма да издържи сухият фонтан в столичния парк "Възраждане". И това не е защото общината или изпълнителят не си е свършил работата, а защото не се пази. Тийнейджъри скачат и се къпят, очевидно се радват на бликащите струи вода, пише stolica.bg.

Бягат, скачат, а сред тях дори има и момче с тротинетка, което кара върху фонтана. Водната атракция е направена, за да е красиво и уютно в парка и не е място за забавление на децата, коментираха възмутени граждани.

Видеото с момчетата, които се забавляват върху фонтана и между струите вода бе публикувано в социалната мрежа в "Забелязано в София". "Всичко е направено добре и качествено, но няма да издържи много време.

При всяко влизане във фонтана може да се счупят елементите, от които излиза водата, да се запушат с пясък, а и настилката не е подходяща за игра", коментираха специалисти.

Те са категорично, че е забранено влизането във фонтаните в столицата. Та какво прави общината е очевидно, но също така е очевидно и че не се пази общинското имущество, а после друг е виновен! Парк "Възраждане" е най-новата зелена зона на столицата и е разположен на 100 декара.

В него е и новият Аквапарк и всичко е направено, за да е удобно и приятно на столичани за разходки и релакс. Без контрол и камери обаче скоро всичко ще се разруши, казват хора, живеещи в близост до парка.