Що е то коронавирус и има ли почва у нас - това е темата, която вълнува жените в една от фейсбук групите Майките на София. Стилистиката на коментарите е точно като в нарицателната вече бгмама. 

Всичко тръгва от пост на майка, която призовава останалите да се вдигнат на бунт и да щурмуват министерства и институции, за да предотвратят разпространението на заразата.

"Мамаситас, призовавам Ви всички, да защитим децата си!!! На летище София все още продължават да допускат пътуващи от Китай, което е безумно!!!
Вирусът е обявен, както всички знаем за глобална заплаха, а нашите пускат китайски пътници?
Защо???

Какво проверяват на това летище и какво симулират, че проверяват, когато навсякъде оповестиха, че инкубационния период е 14 дни, в които няма симптоми!!! Мои познати се върнаха от Германия с температура и никой нищо не е проверявал на летището !!!

Нека заявим, че желаем да бъдат спрени полети до там и от там, както и да бъдат спирани лица, които в близките 14 дни са пътували до там и да не бъдат допускани на територията на РБ !!!

Като в нашия парламент все гледаме от САЩ ... айде и сега да гледаме от тях и да наложим същите мерки., за да запазим живота на хиляди хора!!! Всички страни спират полети и влизането на граждани от Китай !!!

Мами, дайте да пишем, да се обаждаме и да подлудим министерствата!!!
Призив! Не спирайте да звъните, да пишете и да изисквате да се вземат мерки, които да защитят гражданите на Република България!"

Оттам нататък коментарите се редуват един след друг, всеки все по-оригинален. 

Една от майките заключава, че дори и да дойде до България, ще изкараме вируса на крак, защото "той е произведен специално за китайците, нас няма да ни лови!"

Друга път твърди, че китайците носели маски, за да не "почерняват от слънцето".

Ето и още от коментарите под този пост: