Протестиращи потрошиха автомобил. С потрошената кола се е придвижвал екип на Нова телевизия, пише Glas.bg. Вандалският акт е осъществен с камък, счупено е задното стъкло на колата. 


Каквато и да е причината -  според присъстващите тук е необективното отразяване на случващото се в столицата, както смятат част от протестиращите, това не е начинът да изразяваш отношението си.Също така недоволните запалиха и димка в триъгълника на властта с приближаването на тъмната част на деня. 


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Очевидно мирният протест ще бъде опорочен от агресия и тази вечер. Също стана известно и за хвърляни бутилки по време на демонстрацията.

Хората на Министерски съвет скандират "Оставка". 

Засилено е полицейското присъствие в района. Силите на реда проверяват хората с раници и по-обемен багаж.

По последни данни 33-годишен мъж е задържан в Първо РУ-СДВР, след като счупил задното стъкло на лек автомобил в района на БНБ към 19:40 часа.

Установен е собственикът на леката кола. Изясняват се обстоятелствата около случилото се.

Само преди ден Асоциацията на европейските журналисти – България призовава както протестиращите, така и органите на реда за толерантно отношение към медийните екипи, които отразяват протестите. Тя призова на репортерите да се оказва съдействие и да не им се пречи да изпълняват задълженията си.

Важно е репортерите да не стават жертва на вербална или още повече физическа агресия заради редакционната политика на медията, за която работят, казаха от Асоциацията.