Невъобразима кочина в столичния квартал „Люлин” възмути граждани. Става дума за множество изхвърлени на улицата боклуци в непосредствена близост до общината.
 
Потресаващите кадри от грозната картинка бяха публикувани във фейсбук групата „Забелязано в София”, която набира все по-голяма популярност във виртуалното пространство. А от пояснението над тях става ясно, че гледката е на „скромните” 50 метра от държавната институция. И както изглежда, поне засега тя няма никакво намерение да предприеме мерки.

"Това не е само в "Люлин" или само в София, това е огледало на цялото ни общество E, общината не е ли от нашето общество", гласи един от десетките гневно иронични коментари под кадрите в мрежата.
 
Припомняме, че Столична община е намерила решение на този проблем, който можем да видим не само в близост до люлинската община, а навярно и до много други.

За целта са създадени удобни карти по райони, които показват кога и къде събират различните видове отпадъци. Може да ги видите тук.

Общината отправя апел към софиянци да изхвърлят големите си отпадъци в деня на извозването им, за да не стоят те дълго време на улицата и да тормозят съседите и преминаващите граждани.