Нямаме данни  спрямо Петър Христов да са отправяни заплахи. Не е имал охрана. Имал е фирмен автомобил с шофьор, който го е придружавал. Това заяви на извънреден брифинг от мястото, където бе прострелян великотърновският бизнесмен, директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски.
Той не пожела да уточни къде точно е прострелян бизнесменът – дали в колата, или на улицата. С колко точно куршума е прострелян, ще стане ясно след аутопсията.

Към момента няма сведения Христов да е имал интереси в търговия с високорискови акцизни стоки, стана ясно още по време на пресконференцията. Проверява се и вероятността да е убит, защото е съдействал на полицията и прокуратурата за разкриване на криминално престъпление.

По отношение на случая с шесторното убийство в Нови Искър, последвано от самоубийството на килъра Росен Ангелов, Терзийски заяви, че предстои на гилзите да бъде направена балистична експертиза. По външни белези те приличали на тези, открити на местопрестъплението в Нови Искър.

Шефът на полицията не скри възмущението си от факта, че има хора, които са знаели, че Ангелов е издирван, но не са подали сигнал в МВР. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ