Медицинската сестра, която е трябвало да наблюдава децата в групата, в която е станал инцидентът с малката Никол, е уволнена. Това съобщи зам.-кметът на София по образование и култура д-р Тодор Чобанов. 
В четвъртък родителите на момиченцето, което е на година и 8 месеца, се оплакаха, че то е било жестоко нахапано от друго дете, докато е било на ясла.

Чобанов уточни, че по случая още вчера е започнала проверка. "Все още не можем да кажем на 100 процента какво точно се е случило, но е установено безотговорно поведение на медицинското лице, което е оставило без надзор децата и то си е подало оставката. По всяка вероятност друго дете е нахапало момиченцето и може би двете деца са се спречкали", обясни Чобанов, цитиран от "24 часа". 

До момента е установено, че цялата група деца са били оставени сами между 10 и 30 минути, по време на които се е случил инцидентът. Предполага се, че медицинската сестра е оставила децата без надзор, за да отиде до тоалетна.

Чобанов подчерта, че в случая става дума за грубо нарушение на правилата за работа, тъй като деца на тази възраст не трябва да бъдат оставяни без надзор.
Заради случая Столична община започва извънредни проверки във всички детски заведения и на контрола, който директорите упражняват на медицинските лица.