Стопанката на питбула, който захапа малко кученце на ул. „Цариградска” в Бургас разказа своята гледна точка за инцидента от вчера следобед, за който БЛИЦ съобщи.
„Аз разделях двете кучета, а мъжът с другото животно започна да ме псува, удря, блъска, рита. Признавам, че заради паркираните коли не видях, че с него има куче и моето скочи и го захапа. Питбулът ми се казва Дизел и не е агресивен”, каза Ваня П., която показа следите от ударите на мъжа, цитирана от "Флагман".

Оказва се, че той дори не е собственик на пострадалото животинче, а само го е разхождал. Докато се опитвала да разтърве двете кучета, той стиснал ръката на Ваня и я ударил по главата. Жената е разказала всичко пред полицията, наела е адвокат и ще си потърси правата.

„Пазарувах и на прибиране към 17,30 часа излязох да разходя кучето. Имаше паркирани коли и аз видях човек да минава, но не и че пред него има куче. Дизел вървеше пред мен и първи видя кученцето и му скочи. Какъвто и намордник да му сложа, има ли бой – той се отмества, така стана и този път. Съжалявам, че кученцето му е нахапано. Бях готова да платя ветеринарните разноски, но при такова отношение, ще си потърся правата.

Кучето ми не  е агресивно, но не познава това животно, скочи и го захапа за крака.

Тогава господинът вдигна неговото куче във въздуха, докато аз се мъчех да разделя двете. В този момент 20 пъти най-малко бях напсувана на майка и ми крещеше да си вземам мастията. Хората излязоха по терасите и пред блоковете.

Кучето ми имаше каишка, нашийник и намордник. Стоя зад думите си, имам и свидетел – собственика на близкото кафене”, казва Ваня.

Тя е категорична, че ще си потърси правата и още днес ще си извади медицинско свидетелство.
Имам 10-годишна дъщеря, смятате ли, че ще имам агресивен питбул вкъщи, аз не гледам животното си за бой, добави Ваня.

За това, че не се е извинила, тя попита – той остави ли ме да го направя, засипа ме с обиди, ритници и юмруци. „Всичко си спомням много добре – извади си телефона и ми каза „ей сега ще ти е*а майката, кажи си трите имена”. Отказах му и се качих горе. Като дойдоха полицаите, ме питаха защо не съм ги изчакала – как да ги изчакам, да стоя долу да ме рита и удря още ли…”, коментира Ваня, която е служител в държавна институция с над 10-годишен стаж.