Бесен питбул нападна поредното беззащитно куче в бургаския ж.к. „Възраждане”. Инцидентът е станал в късния следобед вчера, когато бургазлията Димитър разхождал домашния си любимец по улица „Цариградска” в комплекса. Изневиделица върху бретон шпаниолът му се нахвърля озверелият питбул, който без дори да направи опит да се „запознае” с кучето на Димитър, директно му се нахвърлил свирепо и захапал лапата му.
„Опитваше се да я откъсне. Сякаш с някаква злоба искаше да осакати кучето ми. Аз се паникьосах при гледката, не знаех какво да направя и действах първосигнално. Независимо от опитите ми да го накарам да пусне кучето ми, той просто не се отказваше. След няколко протяжни минути на агония, стопанката най-накрая успя да озапти животното си, а аз отидох да намеря моето куче, което се беше скрило от уплаха. Казах на стопанката на питбула да стои тук, за да й запиша имената”, разказва Димитър.

Следва изненада. Стопанката на озверелия, очевидно обучен по такъв начин питбул, се обръща към мъжа, изсмива му се в лицето и най-нагло казва „И какво ще ми направиш?”, след което се прибира в дома си на улица „Цариградска”.

Мъжът звъни на 112, за броени минути идва патрулка. Полицаите виждат за какво става въпрос и казват на Димитър да се прибира и да заведе кучето си на ветеринар. В момента той не знае дали ще се вземат мерки по случая, въпреки че е подал жалба в МВР.

„Има общински наредби, според които кучето не може да бъде разхождано без каишка. Това беше пуснато на свобода и директно нападна моето. Впоследствие разбрах, че е собственост на семейство Пееви и се казва Цезар.  Не съм очаквал някой очевидно виновен и очевидно нарушаващ правилата в града, да има такова нагло поведение. Мисля, че е крайно време жертвите на подобно безхаберие да спрем да бъдем просто статистика за институциите и да се вземат някакви мерки. От там минават деца всеки ден!”, категоричен е Димитър.