Стотици шофьори изгоряха сериозно покрай мощната буря, която връхлетя София в понеделник вечерта.

Както БЛИЦ съобщи, поройният дъжд, който не спираше да се изсипва над града, бързо превърна улиците в пълноводни реки.

Прясно асфалтираното трасе на бул. "България" бе напълно наводнено, а шахтите под него извират като кратери.

Перловската река преля. "Приливна вълна" повлече контейнери за смет и автомобили, причинявайки сериозни щети.

Освен катастрофите и затрудненията в придвижването, голяма част от водачите загубиха и регистрационните табели на колите си и сега отчаяно си ги търсят в социалната мрежа.

Във фейсбук групата „Катастрофи в София” не спират да се появяват постове на граждани, които молят за помощ.

Такова чудо с емблематичната Перловска река София не помни отдавна ВИДЕО 

„Здравейте,снощи по време на бурята на ул.Кукуш където винаги е езеро ми е паднал номера на колата СА0474НР. Върнах се да го търся,за съжаление не го намерих моя,но намерих други два номера. Ако някой е намерил моя или му липсва номер да се свърже с мен-0888863456

П.С. ВОДАТА БЕШЕ НАД 1 МЕТЪР”, пише фейсбук потребител.„Привет! Тази сутрин намерих следния регистрационен номер СВ 4241 НХ в София на бул. Стефан Стамболов и Женски пазар. Ако някой си го разпознае или знае на кого е да ми драсне на лично съобщение!”, пише друг в групата „Изгубени/намерени регистрационни номера”. Съобщения за изгубени табели се появяват и в много други столични групи. 
 
„Намерен е номер СВ 7254 МА на ул. Неделчо Бончев. Ако някой си го познае нека се свърже с мен на лично или 0884623098”, отбелязва друг потребител.
„В КАТ има специално гише, отворено за изгубени регистрационни табели. Ако сте намерили изгубен номер, пробвайте да го изпишете в търсачката на Facebook, може собственикът да е пуснал пост, ако така не го откриете, предайте го в КАТ”, съветва админът на групата „Катастрофи в София”.