Да те съдят за кола, която си продал преди две години. Звучи абсурдно, но заради пропуски в закона е напълно възможно. Историята на Стоян Вътков, който е принуден да се оправдава за чуждо нарушение, разказва Нова тв.
Преди две години Стоян продава колата си. Тази година обаче той получава призовка от Гърция. Срещу него е образувано дело. При пътна проверка полицията в Гърция хваща трето лице да управлява автомобила без книжка и съдят Стоян като виновен за това, че е предоставил автомобила, който е негова собственост, на неправоспособен водач. Същият този автомобил, който е продал преди две години и би трябвало вече да не е негов и по документи.  

По закон новият собственик е длъжен да прехвърли талоните на негово име и да смени номерата на колата до две седмици след сключване на сделката.

От Пътна полиция потвърдиха, че документално Стоян е изряден, но отказаха да застанат пред камерата, за да отговорят как, след като колата е отписана, той продължава да бъде неин собственик.

Собственика по документи Ружди Али не беше на адреса му в Нова Загора. Там обаче не бе открит.

Така с голям талон на името на Стоян всички налични доказателства на полицаите в Гърция водят към него, а за некоректния купувач у нас има санкция – глоба от около 50 лева. И докато в закона не е помислено и никой не е длъжен да търси новия собственик, за Стоян остава само да чака делото следващия месец.