Попълнете търсена ключова дума или фраза

Страхотна финансова новина за всички родители

https://blitz.bg/obshtestvo/strakhotna-finansova-novina-za-vsichki-roditeli_news781095.html Blitz.bg

Казаха кои родители ще взимат по 50 лева детски

София, България 13 Ноем. 2020, 17:21 2500 прочита 0 коментара

Помощта за едно дете в семейството ще стане 50 лв. от началото на 2021 г., при 40 лв. в момента. За две деца ще дават 110 лв., при 90 лв. досега.


Порите обаче ще получават само семействата с ниски доходи, а не всички, както беше първоначалният вариант, предложен от правителството. Вместо това допълнително пари ще получат полицаите и за медиците.

Това предлиждат нови текстове, предложени от депутати от ГЕРБ между първо и второ четене на бюджета за 2021 г.

Семейните помощи за три деца ще нараснат от 135 лв. на 165 лв., за четири от 145 лв. ще станат 185 лв., а за всяко следващо дете ще продължат да дават по 20 лв. Пълният размер на детските добавки да получават семейства, в които доходите на човек са до 510 лв., предлагат депутатите. 

Помощтта ще бъде в размер на 80% за семейства с доходи между 510,01 и 650 лв. на човек на месец, предвиждат още промените.

Така в хазнта ще бъдат спестени 204,8 млн. лв., които ще бъдат дадени на медици и за вдигане на заплатите в МВР с допълнителни 5% над предложеното в първия вариант на бюджета увеличение с 10%, гласят мотивите на депутатите.

Ще бъде осигурено изплащането на постоянна месечна добавка към заплатите на медицинския персонал в условията на извънредна епидемична обстановка, посочват депутатите.

Предвижда се тази доавка да бъде 600 лв. за лекари, 360 лв. за специалисти от професионално направление „Здравни грижи“ и 120 лв. за санитари. За целта в бюджета на НЗОК ще бъдат дадени още 237 млн. лв. За допълнителното увеличение на заплатите в МВР ще бъдат осигурени 77,5 млн. лв.

За Католическата църква в България да бъдат предоставени още 130 хил. лв. и така общата субсидия от бюджета да стане 200 хил. лв., предлагат още депутатите. На Комисията за финансов надзор допълнително да бъдат дадени 1,32 млн. лв., предвиждат още промените.

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам