Свидетел на катастрофа в квартал "Христо Смирненски", станала наскоро,  разказа за потресаващи подробности от инцидента, съобщава Plovdiv24.bg.

В петък вечерта 29-годишен водач е управлявал лек автомобил "Шкода", който навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в 21- годишния водач на лек автомобил "Субару". От причинения удар лек автомобил "Субару" се удря в стълб и светофарна уредба на кръстовището на бул. "Пещерско шосе" с ул. "Рая".

След инцидента двама души са били откарани в болница за преглед и по-късно са освободени.По очевидеца само бързата реакция на хората наблизо е предотвратила по-голяма трагедия. Ето и целия разказ:

"Бях в нонстопа на ъгъла, когато стана инцидентът. Веднага скочих да видя дали всички са добре. Четирите пътници бяха в шок, 2 момичета и 2 момчета. Шофьорът едва говореше, оплака се, че го боли цялото тяло и започна да губи съзнание.

Други хора дойдоха от нонстопа и донесоха вода. През това време шофьорът на таксито, който засече субаруто, веднага се обади на 112, за да им съобщи, че е причинил ПТП и има пострадали.

Докато помагах на пътниците да напуснат автомобила, предницата започна да гори. Най-вероятно от удара със стълба са се скъсали маркучи или тръби за гориво и много вероятно от полупадналия стълб ток да е подпалил горивото. Разбира се, това трябва да го установят разследващите. По най-бързия начин изкарахме всички извън колата, имаше и други хора, които помогнаха за това.

Попитах шофьора дали има газова бутилка в колата, отговора беше положителен. Веднага започнах да спирам движещите се коли наред, за да им искам пожарогасители. Изпръскахме 4 пожарогасителя и овладяхме ситуацията. Пожарната и линейката се забавиха около 15 минути. Ако някой беше в критично състояние, не знам какво можеше да се случи.

За щастие всички пътници са били с колани, еърбеците бяха отворени също. Автомобила беше със софийска регистрация, въпреки че в днешно време това не значи абсолютно нищо. Дано хората са добре".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук