48-годишен мъж е загинал, а друг е с опасност за живота след тежка катастрофа в Монтанско вчера. По данни на областната дирекция на МВР-Монтана пътният инцидент е станал около 20.24 часа в село Благово, на републикански път II-81, с посока на движение от Монтана към Берковица, съобщава Конкурент.

47-годишен водач от село Смоляновци при управление на лек автомобил "БМВ Х5 Sport" със софийска регистрация блъска движещата се по пътното платно мотофреза с прикачено ремарке.

На водача на лекия автомобил „БМВ Х5 Sport" са извършени проби за алкохол и наркотични вещества, като резултатите са отрицателни. Той е задържан в полицейския арест на районното управление  на полицията в Монтана за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Жертвите на тежкия пътен инцидент са двама братя. Загинал е по-възрастният – 48-годишен, а по-младият – на 40 години, е в много тежко състояние в реанимацията на монтанската болница. Състоянието му е критично.

Хора от селото разказват, че мотофрезата, с която са излезли на главния път в тъмното, била без светлини. Загиналият оставя едно дете, а брат му, който се бори за живота си има три момиченца.

„Какво се е случило не знаем. Лоша работа, дано поне малкият оцелее.", казват хората в Благово.