Простреляният в столицата 39-годишен таксиметров шофьор е участвал в престъпна група за разпространение на наркотици и е подсъдим в момента. Докато делото му приключи, е работил в таксиметрова компания. След стрелбата е откаран в болница в тежко състояние, съобщава bTV.
Шофьорът е извикан на среща в столичния квартал „Надежда” и отива там с таксито си. Между блоковете обаче го чака нападателят, който стреля по него и бяга.
 

„Пострадалият е бил в колата. По данни на свидетели извършителят е с тъмни дрехи, маска и качулка”, коментира шефът на СДВР Младен Маринов.
 
Шофьорът е стар познайник на полицията и в момента е подсъдим по дело за наркотрафик.
 
„Престъплението не е свързано с дейността му като таксиметров шофьор. Не е заради клиент или превоз”, посочи Маринов.
 
Делото е отпреди 5-6 години. В последните години простреляният не е бил в полезрението на полицията. Извършва се оглед на мястото. Иззети са гилзи и веществени доказателства.
 
Повечето хора от квартала изобщо не са разбрали, че се стреля под прозорците им. За новината съобщи първо БЛИЦ.
 
Засега не е ясно дали в таксиметровата фирма са знаели за съдебното досие на простреляния.
 
„И с тях работим относно личността на техния колега, но начинът на работа в таксиметровите фирми е такъв, те невинаги се познават”, каза директорът на столичната полиция.
 
Много таксиметрови шофьори дойдоха на мястото на стрелбата, но обясниха, че не познават колегата си.
 
От таксиметровата компания засега няма коментар. Не е ясно дали във фирмата са знаели, че един от шофьорите им е клиент на Темида заради участие в банда за наркотрафик. Тъй като процесът срещу него и групата му не е приключил, съдебното му досие засега е чисто. Ако няма глоби и пътни нарушения, без проблем може да работи като таксиметров шофьор. А и по закон - всеки е невинен до доказване на противното.

Простреляният шофьор е опериран в ИСУЛ. Приведен е в реанимация. Състоянието му е критично, информираха от лечебното заведение.