Ново полицейско управление ще бъде изградено в жк „Младост”, което ще обслужва и Студентски град. Това обявиха след среща министърът на вътрешните работи Михаил Миков и столичният кмет Бойко Борисов.
Новото полицейско управление ще бъде изградено в района на Академията на МВР. Площта му ще е от 4 -5 хил. кв. м., а терена е на Столична община. Според Миков, че ще е добре там да бъде изградена и пожарна, тъй като основните сили на пожарната в момента са позиционирани в жк „Дървеница”. От общината предоставят поземления имот безвъзмездно. Миков посочи, че в жк „Младост” има адресно регистрирани 220 хил. души, а в „Студентски град”, са регистрирани 60 хил. души. Бойко Борисов съобщи, че с пари от бюджета на общината ще бъдат купуни 20 мотора за нуждите на полицията в София. 
Той изтъкна, че София се е увеличила около 3 пъти и изграждането на тези структури е въпрос на интерес на гражданите, които живеят на тази територия. „В следващите дни следват първи копки на 2 и 3 то РПУ. Министър Миков заяви още, че ще се търси спешно финансиране от страна на държавния бюджет. „Ако общината помогне, ще сме им благодарни”, заяви Миков. По думите му вече са уведомени министър-председателят Сергей Станишев и министърът на финансите Пламен Орешарски. /БЛИЦ