Жители на Кюстендил твърдят, че свещеници редовно паркират скъпите си автомобили върху тротоар - пред църква в града.

Твърденията на хората са доказани от снимки, публикувани от Ясен Деянов в социалната мрежа Facebook, пише glasnews.bg.

"Ето ги тея - които уж трябва да са пример за подражание, да спазват законите и да вдъхновяват и проповядват същото, да са в помощ на обществото...", пише Ясен в публикацията си.

Той отбелязва, че паркираните от служителите на БПЦ коли блокират част от тротоара и е невъзможно да се премине по него.

"Застрашават живота на малки и големи, пречат дори на възрастните хора дори да отидат в храма и да се изповядват, а какво остава за хора в инвалидни колички, които също не могат да минат от там и да посетят божия храм, който те са превърнали във всичко друго, но не и в дружелюбно място за молитва и прошка.

На всичкото отгоре това паркиране е демонстративно и ежедневно. При това не само от "шефчето" им, но и от послушниците и слугите им", добавя Ясен Деянов.

Авторът на публикацията подчертава, че единствената рампа за колички и инвалиди се намира именно пред входа, пред който свещениците паркират колите си.

В коментарите под поста на Ясен Деянов жители на Кюстендил изразиха подкрепа за написаното от него. Те са категорични, че законът трябва да важи за всички, а липсата на паркоместа не е причина за нарушаване на правилата.

"На тези хора редовно им вдигаме чистачките, за да им покажем, че неправомерно заемат тротоара, който е за пешеходци, но няма резултат! И не свалят багажи, а винаги там има по една тяхна кола! Живея там и го виждам това всеки ден! Наистина - за тях законът не важи!", написа Марияна Кирилова.

Лора Андонова добавя, че сив "Мерцедес" редовно е паркиран на въпросното място.

"И мен ме дразни това изключително много, аз не си позволявам да паркирам колата си така, никакви багажи не свалят, просто господата си мислят, че тротоарът е техен! Паякът събира коли по чисто избирателен начин, къде е, когато колите на господата от църквата са редовно на тротоара и се налага на майки с колички да слизат на улицата! Безобразие е! Какво право им дава?!", написа Андонова.

Недоволните граждани се надяват компетентните органи да предприемат мерки срещу неправилно паркираните автомобили. 

"Изключителна наглост, която трябва да бъде санкционирана, независимо кой е извършителят. Ситуация, в която майка с детска количка, дете, пешеходец, трябва да решава да мине по тротоара или по пътното платно. Надявам се компетентните органи да се вземат в ръце, тъй като по "Антим 1" има доста такива примери!", коментира Георги Ангелов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук