Един от най-добрите хирурзи в България проф. д-р Тома Пожарлиев разкритикува всички "специалисти", които не спират да разпространяват теориите си, че коронавирусът изобщо не е опасен.

Повод за гневния му коментар във Фейсбук стана днешният черен рекорд, който страната ни отбеляза в битката с коронавируса. За първи път от началото на пандемията България даде над 200 жертви за денонощие

"221 починали за денонощие в България за последните 24 часа! Това мултиплицирано за Англия, Италия, Испания , Франция би следвало да е 10 пъти повече - около или над 2 200 летални изхода за денонощие!", написа специалистът в мрежата. 

По думите му това е лесно за обяснение: 

- маските не пазят, могат да ви заразят, пречат ви да се изказвате

- Ограничават ни правата за контакти

- Това не е опасна инфекция, подобна на грипа, малко по- продължителна

- Не трябва да се ходи в болници, стойте си в къщи , пийите чай, яжте супи, ще се влошавате за малко, ще се оправяте и така няколко пъти, но ще оздравеете.

От всички глупости повтаряни многократно от “водещи” специалисти се стигна до днешната ситуация- най-засегнатата страна в света последните седмици. И кой е виновен за високата заболеваемост? Лекарите, болниците! Да, ама не.

Кой дава думата на такива “специалисти” и защо? Защото всеки имал право на мнение!", гневи се той. 

"Абе какво мнение - има правила в света как да се предпазваме от инфекции - маски, предпазни средства. Аз над 50 год работя в операционна зала и какво ще стане ако аз имам мнение, че това е глупост?

Многократно говорих с колеги работещи в други държави. Никой не може да се допусне да говори подобни глупости по официалните масмедии", посочва проф. Пожарлиев.

"Боже пази Българие! Пази я от некачествени специалисти, идиоти и такива които им дават възможност да се изказват и управляват!", пише в заключение той. 


 

221 починали за денонощие в България за последните 24 часа! Това мултиплицирано за Англия, Италия, Испания , Франция би...

Публикувахте от Toma Pojarliev в Понеделник, 30 ноември 2020 г.