Вероятно звучи вълнуващо, но ежедневието ми е монотонно и скучно. Седя по 16 часа на компютър и управлявам бизнес процеси, за да създадем един хубав пропдукт, за да покажем, че в клетата и мъничка България, могат да се случват нещата.

Това заяви в ефира на bTV Антони Тренчев, съосновател на Nexo,който в момента се издирва от българската прокуратура по куп обвинения.

Преди да се появи там чрез онлайн връзка, Тренчев бе и в конкурентната Нова телевизия, отново в пиковото време в предаването на Лора Крумова – „На фокус“.

„Сега се занимаваме с безобразните и безумни действия на прокуратурата“, заяви с патос Тренчев, натъртвайки на всеки епитет.

Той каза, че е благодарен, че важните хора за него му показват постоянно колко го обичат и са около него.

Светослав Иванов се опита да разбере в коя държава се намира Тренчев, а това го подразни жестоко и той започна да изпуска нервите си:

„Нека не ми задавате жълти въпроси къде съм, а да говорим по същество“, каза той.

Той обясни, че компанията му се е споразумяла с всички 50 щата в САЩ. Сумата 45 млн. е голяма, ще я плащаме на вноски“, призна той.

Водещият многократно опитва да зададе въпроси на Тренчев, но екзалтираният виртуален гост не даваше на Иванов да вземе думата. Видимо съоснователят на Nexo бе изключително афектиран.

„Ама отговорете ми“, за пореден път поде вече подразнен Иванов:

„Обект ли сте на производства във Великобритания“, запита той.

Тогава Тренчев се оплака, че е обект на рекет там.

Иванов призна, че според него най-гръмкото обвинение е, че нямат банков лиценз, тогава обаче Тренчев избухна:

„Не, грешите, най-лошото обвинение е, че сме финансирали терористични организации“, нервно отсече той и започна отново да говори неща, които за него са важни, а не да отговаря на въпросите на водещия.

След повторен въпрос от страна на Иванов, Тренчев отрече компанията му да е извършвала банкова дейност без лиценз.

„Ама вие нали не си представяте българската прокуратура да си измисля?“, шокирано запита Иванов, а гостът му започна да развива хипотези за презентация на пауър пойнт.

                                                      

Тренчев започна да се заканва как българските данъкоплатци ще платят милиарди на Nexo, защото се готви да съди България и именно гражданите ще им платят обезщетение. Въпреки че Иванов за пореден път опита да вземе думата, не успя заради все по-изнервения по време на разговора Тренчев.

"Властите в България сбъркаха с кого се захващат, ще ги смажем", вече повишавайки тон поде Тренчев.

"Звучите ми по-скроо като човек, който отива на война", опита буквално да го надвика Иванов, а съоснователят на Nexo призна, че е точно така. Той запелтечи относно забраната да оперират в САЩ и се оправда, че те така или иначе мислели да се изтеглят от пазара там.

Завършвайки Иванов обобщи, че интервюто на Тренчев и било много емоционално.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук