Д-р Джордж Суламанидзе е специалист по пластична хирургия и естетична медицина със световен авторитет.  Носител е на  професионалната награда „Златен скалпел“. Публикувал е десетки научни трудове в авторитетни международни издания.  Притежава 18 патента, разработил е множество нови оригинални начини за операция, създател на методиката за лифтиращи конци.

От началото до петата минута.  В София бе представен нов вид лифтиращи конци с хиалуронова киселина за подмладяване, оформяне на контур, възстановяване тъканта на лицето като същевременно има биостимулиращ и разкрасяващ ефект. Обикновено „животът“ на такъв вид конци е между 6 месеца и 1 година, след което се разграждат. Но трайността на тези стига до две години.

От петата до 8,40 минута. Не е ли опасно подобно нещо да стои две години в кожата? Основните компоненти се използват в медицината от десетилетия. Хиалуроновата киселина пък се произвежда в нашето тяло, но с възрастта намалява.  Те се разграждат напълно в тъканите и след това пациентът може да слага отново каквото пожелае.

Няма ли опасност да се образуват сраствания при вкарването на конците с игли? Процедурата е нетравматична. Не се използват игли, а канюли и при процедурата за цяло лице вкарваме конците през само една точка, която е до ръба на косата. Прилага се в подкожния мастен слой, където не може да бъдат засегнати нерви или мускули.

А слабите жени, при които няма подкожна мазнина? Не за всички пациенти тази процедура е подходяща, но има други опции, които лекарят да препоръча. Добрият лекар отлично комбинира най-подходящите терапии да дадено лице.

От 8,45 до 11,20 минута. А не е ли по-добре с парите за две-три поставяния на конци да си направим оперативен лифтинг, чиято трайност е около 5 години? Ако говорим само за пари, да. Но процесът на стареене започва около 35 години. Да се прави хирургична интервенция преди 55-60 години е твърде рано. След това хирургията е по-ефективна, но при нея има пълна упойка и дълъг възстановителен период.  По-важно е обаче, че и най-добрата пластична операция променя мимиката и изражението на лицето.  И сякаш се променя личността. И повечето пациенти предпочитат 15-минутната процедура с конци. Нима Мадона и Деми Мур, които имат толкова много пари не знаят за конците и се подлагат на променящи лицето хирургични интервенции? Повечето известни хора нямат друг избор, освен да правят нещо с лицата и телата си. Те са си поставяли конци и сигурно ще го правят и в бъдеще.

От 11,20 до края. В разкрасяването също има мода.  Слагаха се импланти в задните части, много кубици в бюстовете, прекомерни филъри в устните. Сега какви са тенденциите? Тенденциите са минималистични крайни ефекти и максимална естественост. Стремим се да връщаме младостта на тялото и лицето не еднократно с големи разрези и белези, с прекомерни импланти, а постепенно и на малки стъпки.  Променят се тенденциите и в предпочитанията на пациентите. Вече не е модерно да се стремиш към големи устни и гърди. Вече стигнахме до съзнанието, че всеки от нас има индивидуална красота. Възгледите са да съхраним природната  красота и да забавяме стареенето.

Интервю на Магдалена Гигова

Оператор Калоян Балабанов

Монтаж Антон Тончев

Превод в ефир Албена Илиева

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук