Мрачна новина бе съобщена от брояча, който следи случаите с COVID-19 по света. По последни данни, броят на заразените с коварния коронавирус по целия свят е надминал 1 милион души. Това съобщава worldometers.info

Проф. Кантарджиев обяви нов случай на коронавирус! Така случаите в България вече са 458.  До часове обаче ще има още тревожни новини.


По данни на брояча, смъртните случаи към момента са почти 53 000. 

Добрата новина е, че излекувалите се от коварната болест из целия свят вече са над 200 000"Или правим бързи тестове, или умираме от глад! С карантината губим по 296 млн. лева на ден", това мнение изрази доц. д-р. Атанас Мангъров.

Докато Европа се опитва да овладее пандемията, САЩ съобщиха за рекорден брой безработни. 

Вирусът отне още хиляди животи по време на своя поход на Смъртта из цялата планета, като Испания и Великобритания с отчели най-голям брой смъртни случаи до момента, въпреки мерките. В момента над половината от населението на Земята е в самоизолация. 

Световната икономика продължава да страна, като САЩ обявиха за рекордния брой безработни от 6.5 милиона през изминалата седмица. Испания на свой ред съобщи за най-големия скок на безработицата си за всички времена. 

Ръководителят на Световната здравна организация Аданом Гебрейесус заяви, че се наблюдава "близо до експоненциален растеж" на броя на новозаразените по света. 

Кризата оказва огромен натиск върху здравните системи на страните, като медицинските сестри, лекарите и другия медицински персонал работят при най-трудните условия. 

"Всяка сутрин преди да започна работа, аз се кръстя и се моля всичко да мине нормално", разказва Естер Пичини, 27-годишна медицинска сестра в болница в Бергамо. 

"Не съм загрижена за себе си, защото съм защитена. Но се моля всичко да е наред с моите пациенти", добавя тя. 

В момента епицентърът на заразата се намира в Европа. Там са регистрирани най-малко 37 000 смъртни случая на COVID-19. Все пак има някои признаци, че епидемията е близко до своя пик. 

Испания обяви 950 нови смъртни случая през последното денонощие. Великобритания - 569, което е нов рекорд. Франция обяви 471 кончини заради коронавируса. Това е по-малко от предишния ден. При това съобщи за 884 починали в домове за стари хора от началото на епидемията. Италия отчете 760 нови смъртни случая, като броят на умрелите за последните 24 часа продължава да спада. 

В Русия президентът Владимир Путин удължи периода на почивка до края на Април. В четвъртък броят на потвърдените случаи в страната на COVID-19 се увеличи с над една четвърт, до 3 548. Смъртните случаи са 30. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!