Отцепниците от БСП не са говорили с ръководството, че искат да напуснат Парламентарната група на социалистите. Вместо това са заели последните банки в пленарната зала, чакайки предложението от управляващите за крепенето на кворума. Това смята депутатът от БСП Георги Свиленски.

"Това не уронва престижа на НС. Даването на кворум е политическо действие, ние не сме фигуранти да натискаме копчетата, ни изразяваме нашето отношение към управлението", каза той.

Георги Свиленски отбеляза още, че БСП е готова да търси широк фронт сред останалите леви партии. След като се произнесе народът на изборите, тогава вече ще се коментират по-нататъшните коалиции. Той подчерта, че на този етап е най-важно какво предлага БСП, за да бъде алтернативна.

"Социологическите проучвания се променят на база на това какво предлат партиите", коментира той.

Свиленски каза, че БСП не е в конфликт с президента Румен Радев, който като избран с гласовете на партията изпълнява техните очаквания.

"Нямам усещане за обтягане на отношенията", коментира Свиленски по повод спекулациите, че Радев не се разбира с Корнелия Нинова.