Шофьор на такси в София обра известна азиатска инфлуенсърка, съобщи TrafficNews, позовавайки се на хора, които са попаднали на видео в социалната мрежа twitch. В клипа популярна азиатка излъчва на живо в платформата. Оказва се, че тя е чуждестранна стриймърка, която е дошла на посещение в България, а през това време изразява впечатленията си от страната ни чрез видео влог.

От видеата, публикувани в платформата се вижда, че стриймърката се качва в таксиметров автомобил и потеглят към природен парк Витоша. Когато пристигат на дестинацията момичето поглежда към километража и вижда, че сумата, която дължи е 34 лева.

Подава на таксиметровия банкнота от 50 лева и изчаква ресто, но такова така и не получава. Тогава момичето пита дали сметката е 34 лева, но таксиметровият и казва, че 50 лева "са окей".

След като слиза от таксито, стриймърката обяснява на последователите си, че на километража е пишело 34 лева, а не 50, както мъжът е твърдял. Въпреки това водачът е взел парите, без да върне рестото от 16 лева на момичето и е тръгнал.

„Това е типичен пример за отношението, което има българинът към чужденците и отрезвителен шамар за нас, че живеем в покъртително общество”, коментира столичанин.

Той допълни, че автомобилът на таксиметровия шофьор е с регистрационен номер CB 1356 BM.

„Aзиатката с псевдоним „jinnytty” е известна twitch стриймърка, която обикаля света и стриймва на живо за хиляди зрители. Чужденците са свикнали да използват Uber приложението, но ние го забранихме, за да угодим на нашите бакшиши. След около половин час мятане на таксита, спря някакъв шофьор, който не знае английски и накрая ѝ взе 50 лв. без да ѝ върне ресто, вместо 34, както показва машинката”, пишат потребители в социалните мрежи.

„Хубаво е преди да линчувате човека да знаете, че по принцип всички таксиджии взимат за качването до хижа Алеко двойно - за пътя до горе и обратно.

Доводът е, че на връщане няма кого да вземат, а пътят не е малък. Преди година-две се качихме до там с жена ми и всички таксиметрови компании ни предупредиха преди да изпратят, каквато и да е заявка, че ще ни струва двойно. Тогава беше около 36 лева общо, сега откакто вдигнаха цените може да е повече, за да даде броячът 34.

Сега, не казвам, че човекът постъпи добре. Явно не знае добре английски, а може и наистина просто да се възползва от това, че кара чужденка. Най-малкото можеше да се опита да й обясни защо взима повече от това, което е на брояча, след като тя го попита. А нормално щеше да е да го спомене още в началото”, пишат пък други хора в социалните мрежи.

Преди няколко месеца италианският премиер Джорджия Мелони плати сметката за ресторант на четирима италиански туристи, които си тръгнали от ресторант в Албания, без да платят.

Премиерът на Албания Еди Рама повдигна въпроса пред италианския си колега, докато Мелони беше на посещение в Албания със семейството си, а след като разбрала за случая, Мелони казала на италианския посланик "да отиде и да плати сметката за тези идиоти". Италианското посолство в Албания потвърди, че сметката е платена с лични средства на Мелони. Дали подобен ще бъде примерът от наша страна в тази ситуация, предстои да разберем.

Бакшиш мами чуждестранна туич стриймърка
by u/maybe-not-idk in bulgariaeu

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук